Liiton koordinoimat hankkeet

 

Keski-Pohjanmaan digituki-hanke

 

Keski-Pohjanmaan digituen hankkeen toteutusaika on 1.11.2019 -31.10.2020. Digitukea kehitetään valtakunnallisesti, hanketta rahoittaa valtionvarainministeriö ja digituen valtakunnallisena koordinoijana ja kehittäjänä toimii Digi- ja väestötietovirasto. Kehittämistyötä tehdään yhdessä 14 maakunnan kesken.

Lisätietoja:

Projektipäällikkö Asko Eerola, asko.eerola@keski-pohjanmaa.fi, p. +358 44 772 7877

Tutustu digitukeen:

Suomidigi.fi-palvelusta löydät tukimateriaalia digituen antamiseen ja kehittämiseen

Valtiovarainministeriö / Digituen alueellinen koordinointi

Digi- ja väestötietovirasto / Digituki

Digi kuuluu kaikille – samoin tuki sen käyttöön

Keski-Pohjanmaan digituen hankkeessa kootaan eri toimijoita yhteen kehittämään ja lisäämään asukkaille tarjottavaa digitukea. Toimintaa on lähdetty kehittämään kuntatasolta - sieltä, missä digituen tarvitsijatkin ovat.

Digituella tarkoitetaan opastamista sähköisten palveluiden, internetin ja laitteiden käyttämisessä. Digitukea voivat antaa eri toimijat; viranomaiset, kirjastot, kansalaisopistot ja vapaaehtoiset. Toimijoilla on eri roolit digituen antamisessa: viranomaisilla on velvollisuus neuvoa omien sähköisten palveluiden käyttämisessä, ja muut toimijat opastavat yleisesti laitteiden ja internetin käyttämisessä. Siksi onkin tärkeä tietää ja tehdä näkyväksi, mitä opastusta kukin toimija antaa.

Hankkeen tavoitteena on vahvistaa asukkaille tarjolla olevaa digitukea muun muassa:

  • Kehittämällä digituen verkostojen toimintaa kuntien ja maakunnan tasolla
  • Tukemalla kuntia ja digituen tarjoajia digituesta viestimisessä

Tule mukaan Keski-Pohjanmaan digituki-verkostoon!

Digituen verkosto on avoin kaikille digituen parissa toimiville. Verkostossa tutustutaan toisiimme, saadaan uusia ideoita, jaetaan hyviä käytäntöjä ja opitaan yhdessä. Liity mukaan verkostoon ottamalla yhteyttä Asko Eerola, asko.eerola@keski-pohjanmaa.fi

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje