Keski-Pohjanmaan elinvoimaisuus ja kilpailukyky perustuvat alueen yritysten menestymiseen. Keski-Pohjanmaan maakunnan korkea työllisyysaste ja matala työttömyysaste tuovat haasteita osaavan työvoiman saatavuudelle. Nämä haasteet ovat kasvussa maakuntaan suunniteltujen suurien investointien mukanaan tuomien työvoimatarpeiden johdosta. Tämä lisää tarpeita ennakoida alueen osaamis- ja koulutustarpeita, sekä lisätä työelämäyhteistyötä alueen koulutuslaitosten kanssa. Tämän lisäksi yrityksissä tarvitaan TKI-osaamista valtakunnallisten TKI-tavoitteiden saavuttamiseksi.
Kasvun, Osaamisen ja Elinvoiman Keski-Pohjanmaa-hankkeen (KOE-hanke) päämääränä on alueen elinvoiman ja kilpailukyvyn vahvistaminen.
Näistä haasteista ja päämääristä johdetut tavoitteet ovat:
Hankkeen päähakijana ja osatoteuttajana toimii Keski-Pohjanmaan liitto. Muina osatoteuttajina toimivat Centria ammattikorkeakoulu Oy, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.
Hankkeen kesto on 1.1.2023-31.12.2024
KOE Keski-Pohjanmaa-hanke rahoitetaan kansallisella AKKE-rahoituksella: Kansallinen rahoitus - Keski-Pohjanmaan liitto
Hankkeen tulokset ovat myöhemmin saatavilla tällä sivustolla.
13.10.2023
KOE-hankkeessa mukana olevat koulutusorganisaatiot, Centria-ammattikorkeakoulu Oy, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedu ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius pyrkivät tällä kyselyllä saamaan ajantasaista tietoa Keski-Pohjanmaan alueen organisaatioiden koulutus-, tutkimus- ja kehitystarpeista. Kysymme myös toiveitasi erilaisista yhteistyömuodoista sekä ajatuksiasi siitä, millaisella viestinnällä tavoittaisimme sinut paremmin. Toivomme vastauksia kaikilta organisaatiotasoilta, jotta saamme käsityksen niin organisaatioiden arkipäivän haasteista ja tarpeista kuin pitkän aikavälin tavoitteistakin.
Alueen koulutusorganisaatioilla on laajaa asiantuntemusta ja osaamista eri aloilla. Yhteistyö näiden organisaatioiden kanssa tarjoaa alueen yrityksille ja muille organisaatioille mahdollisuuden hyödyntää tätä osaamista ja koulutusorganisaatioiden resursseja omiin tarpeisiinsa. Samalla työnantajatahot voivat edesauttaa merkittävästi osaavan työvoiman jäämistä alueellemme sekä tukea uusien osaajien sujuvaa siirtymistä työelämään.
Vastaamalla kyselyyn autat meitä suunnittelemaan tulevaisuuden koulutus-, tutkimus- ja kehityspalveluita, jotka vastaavat alueen työnantajien tarpeisiin. Osallistumalla olet myös osaltasi rakentamassa vahvempaa ja paremmin kohdennettua yhteistyötä alueen toimijoiden kesken.
Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kysely on avoinna marraskuun 2024 loppuun saakka.
Voit täyttää kyselyn myös alla olevan QR-koodin kautta.