Kasvun, Osaamisen ja Elinvoiman Keski-Pohjanmaa -hanke

 
Kasvun, Osaamisen ja Elinvoiman Keski-Pohjanmaa-hanke (KOE-hanke)

Keski-Pohjanmaan elinvoimaisuus ja kilpailukyky perustuvat alueen yritysten menestymiseen. Keski-Pohjanmaan maakunnan korkea työllisyysaste ja matala työttömyysaste tuovat haasteita osaavan työvoiman saatavuudelle. Nämä haasteet ovat kasvussa maakuntaan suunniteltujen suurien investointien mukanaan tuomien työvoimatarpeiden johdosta. Tämä lisää tarpeita ennakoida alueen osaamis- ja koulutustarpeita, sekä lisätä työelämäyhteistyötä alueen koulutuslaitosten kanssa. Tämän lisäksi yrityksissä tarvitaan TKI-osaamista valtakunnallisten TKI-tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kasvun, Osaamisen ja Elinvoiman Keski-Pohjanmaa-hankkeen (KOE-hanke) päämääränä on alueen elinvoiman ja kilpailukyvyn vahvistaminen.

Näistä haasteista ja päämääristä johdetut tavoitteet ovat:

  • Osaavan työvoiman saatavuuden edistäminen, sekä työelämässä olevan työvoimareservin vahvistaminen ja osaamisen kehittäminen
  • Koulutusväylien sekä jatkuvan oppimisen vahvistaminen
  • TKI-toiminnan edistäminen erityisesti mikro- ja Pk-sektorilla
  • Maakunnan muutoskykyisyyden ja maakunnan tunnettuuden kasvattaminen

 

Hankkeen päähakijana ja osatoteuttajana toimii Keski-Pohjanmaan liitto. Muina osatoteuttajina toimivat Centria ammattikorkeakoulu Oy, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Hankkeen kesto on 1.1.2023-31.12.2024

KOE Keski-Pohjanmaa-hanke rahoitetaan kansallisella AKKE-rahoituksella: Kansallinen rahoitus - Keski-Pohjanmaan liitto

Hankkeen tulokset ovat myöhemmin saatavilla tällä sivustolla.

 


13.10.2023

Anna äänesi kuulua - vastaa kyselyyn
Vastaa kyselyyn ja kerro, miten voisimme palvella sinua ja organisaatiotasi paremmin.

KOE-hankkeessa mukana olevat koulutusorganisaatiot, Centria-ammattikorkeakoulu Oy, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä Kpedu ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius pyrkivät tällä kyselyllä saamaan ajantasaista tietoa Keski-Pohjanmaan alueen organisaatioiden koulutus-, tutkimus- ja kehitystarpeista. Kysymme myös toiveitasi erilaisista yhteistyömuodoista sekä ajatuksiasi siitä, millaisella viestinnällä tavoittaisimme sinut paremmin. Toivomme vastauksia kaikilta organisaatiotasoilta, jotta saamme käsityksen niin organisaatioiden arkipäivän haasteista ja tarpeista kuin pitkän aikavälin tavoitteistakin.

Alueen koulutusorganisaatioilla on laajaa asiantuntemusta ja osaamista eri aloilla. Yhteistyö näiden organisaatioiden kanssa tarjoaa alueen yrityksille ja muille organisaatioille mahdollisuuden hyödyntää tätä osaamista ja koulutusorganisaatioiden resursseja omiin tarpeisiinsa. Samalla työnantajatahot voivat edesauttaa merkittävästi osaavan työvoiman jäämistä alueellemme sekä tukea uusien osaajien sujuvaa siirtymistä työelämään.

Vastaamalla kyselyyn autat meitä suunnittelemaan tulevaisuuden koulutus-, tutkimus- ja kehityspalveluita, jotka vastaavat alueen työnantajien tarpeisiin. Osallistumalla olet myös osaltasi rakentamassa vahvempaa ja paremmin kohdennettua yhteistyötä alueen toimijoiden kesken.

Kyselyyn vastaaminen vie noin 10 minuuttia. Kysely on avoinna marraskuun 2024 loppuun saakka.

Vastaa kyselyyn tästä.

Voit täyttää kyselyn myös alla olevan QR-koodin kautta.

KOE-hankkeen organisaatiokysely.png

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje