Kasvun, Osaamisen ja Elinvoiman Keski-Pohjanmaa -hanke

 
Kasvun, Osaamisen ja Elinvoiman Keski-Pohjanmaa-hanke (KOE-hanke)

Keski-Pohjanmaan elinvoimaisuus ja kilpailukyky perustuvat alueen yritysten menestymiseen. Keski-Pohjanmaan maakunnan korkea työllisyysaste ja matala työttömyysaste tuovat haasteita osaavan työvoiman saatavuudelle. Nämä haasteet ovat kasvussa maakuntaan suunniteltujen suurien investointien mukanaan tuomien työvoimatarpeiden johdosta. Tämä lisää tarpeita ennakoida alueen osaamis- ja koulutustarpeita, sekä lisätä työelämäyhteistyötä alueen koulutuslaitosten kanssa. Tämän lisäksi yrityksissä tarvitaan TKI-osaamista valtakunnallisten TKI-tavoitteiden saavuttamiseksi.

Kasvun, Osaamisen ja Elinvoiman Keski-Pohjanmaa-hankkeen (KOE-hanke) päämääränä on alueen elinvoiman ja kilpailukyvyn vahvistaminen.

Näistä haasteista ja päämääristä johdetut tavoitteet ovat:

  • Osaavan työvoiman saatavuuden edistäminen, sekä työelämässä olevan työvoimareservin vahvistaminen ja osaamisen kehittäminen
  • Koulutusväylien sekä jatkuvan oppimisen vahvistaminen
  • TKI-toiminnan edistäminen erityisesti mikro- ja Pk-sektorilla
  • Maakunnan muutoskykyisyyden ja maakunnan tunnettuuden kasvattaminen

 

Hankkeen päähakijana ja osatoteuttajana toimii Keski-Pohjanmaan liitto. Muina osatoteuttajina toimivat Centria ammattikorkeakoulu Oy, Keski-Pohjanmaan koulutusyhtymä ja Kokkolan yliopistokeskus Chydenius.

Hankkeen kesto on 1.1.2023-31.12.2024

KOE Keski-Pohjanmaa-hanke rahoitetaan kansallisella AKKE-rahoituksella: Kansallinen rahoitus - Keski-Pohjanmaan liitto

Hankkeen tulokset ovat myöhemmin saatavilla tällä sivustolla.

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje