Kulttuuri

 

Kulttuuri 

Keski-Pohjanmaa tunnetaan laajalti runsaasta kulttuuritarjonnastaan sekä laadukkaista taiteiden osaajistaan. Erityisesti musiikki ja elävä kulttuuriperintömme ovat tavaramerkkejämme.

Keski-Pohjanmaan liiton kulttuuritoimintaa ohjaa laki alueiden kehittämisestä ja rakennerahastotoiminnan hallinnoinnista. Laki velvoittaa, että maakunnan liitto vastaa kulttuuria koskevien suunnitelmien ja kehittämistoimenpiteiden yhteensovittamisesta osana maakuntaohjelman toteuttamista. Tämän lain velvoittaman tehtävän Keski-Pohjanmaan liitto haluaa toteuttaa mahdollisimman hyvin.

Liitossa olemme käynnistäneet yhdessä jäsenkuntiemme kanssa Kulttuurimaakunta-projektin, jonka tavoitteena on luoda uudet rakenteet maakuntamme kulttuurin ja taiteen kehittämiselle ja koordinoinnille.

Tavoitteena on Keski-Pohjanmaan maakunnan kulttuuritoiminnan pitkäjänteinen koordinointi sekä kulttuurikentän laaja-alainen verkostoituminen, vaikuttavuuden sekä laadun vahvistaminen, joka mahdollistaa maakuntamme kaikkien asukkaiden yhdenvertaisia mahdollisuuksia sekä saatavuutta luovaan ilmaisuun, toimintaan, taiteen tekemiseen ja kokemiseen. 

Keski-Pohjanmaan liitto haluaa edistää myös maakuntamme rikasta ja elävää kulttuuriperintöä kunnissa sekä luo siitä edellytyksiä paikallisen ja alueellisen elinvoiman kehittymisille ja sitä tukevalle luovalle toiminnalle. Kaustislainen viulunsoitto on toisena nousemassa Suomesta Unescon aineettoman kulttuuriperinnön listalle. Keski-Pohjanmaan liitto osaltaan tukee ja luo uusia toimintalinjoja sekä tapoja, jotta tätä nostetta voidaan hyödyntää niin yksittäisen asukkaiden kuin myös Keski-Pohjanmaan maakunnan hyvinvoinnin, identiteetin, yhteisöllisyyden ja elinkeinojen kannalta. Identiteetin vahvistamiseksi on liitto järjestää vuosittain yhteistyössä kulloisen isäntäkunnan, taiteentekijöiden ja paikallisten kolmannen sektorin toimijoiden kanssa maakuntajuhlan.

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje