JTF-rahoitus

 

SIVUSTO PÄIVITTYY TAMMIKUUN 2023 AIKANA

Oikeudenmukaisen siirtymän rahasto (Just Transition Fund, JTF) sisältyy uutena rahoituksena Uudistuva ja Osaava Suomi -ohjelmaan. JTF on osa kokonaisuutta, jonka tavoitteena on saavuttaa Euroopan unionin hiilineutraalius vuoteen 2050 mennessä.

JTF-rahaston varat tulevat alueiden käyttöön keväällä 2023

JTF-rahoituksen toimeenpanoa ohjaavat alueelliset siirtymäsuunnitelmat. Pohjois-Suomessa JTF-rahoituksen määrä kuluvalla ohjelmakaudella on merkittävä. Pohjois-Pohjanmaan JTF-rahoitus on yhteensä 119 milj. euroa. Lapin osuus on puolestaan 62 milj. euroa, Kainuun 15 milj. euroa ja Keski-Pohjanmaan 20 milj. euroa.

Valtioneuvosto on hyväksynyt Oikeudenmukaisen siirtymän rahastoa koskevan ohjelmamuutoksen. Tavoitteena on, että komissio hyväksyy JTF-rahaston toimet osaksi Suomen ohjelmaa vielä tämän vuoden aikana. JTF-rahoitushakujen on määrä käynnistyä kevään 2023 aikana.

Rahoitusta haetaan maakuntien liitoilta ja ELY-keskukselta. Rahoitusta voivat hakea esimerkiksi pk-yritykset, kunnat ja muut julkiset organisaatiot, tutkimuslaitokset, korkeakoulut, oppilaitokset, säätiöt ja yhdistykset. Rahoitushauista tiedotetaan rakennerahastot.fi-sivustolla ja viranomaisten omilla verkkosivuilla.

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje