Tietoa maakunnasta

 

Yhteistyön maakunta

Keski-Pohjanmaan maakunnan luonto, meri ja puhdas ympäristö luovat hyvät mahdollisuudet laadukkaalle elämälle. Puhtaiden elintarvikkeiden lisäksi laaja kulttuurimaisema ja keskipohjalainen luonto tarjoavat mahdollisuuksia myös monipuoliseen virkistystoimintaan.

Viehättävät keskipohjalaiset kylät ja palveluiltaan monipuoliset kaupunkitaajamat tarjoavatkin asukkailleen elämisen laatua, toimivuutta ja turvallisuutta.

Menneinä vuosisatoina tervanpoltto, kauppa ja laivanrakennus toivat alueelle vaurautta, osaamista ja tilaisuuden kansainväliseen kanssakäymiseen muun Pohjolan ja Euroopan kanssa. Tämän päivän menestyksen varmistavat maakunnan mainiot sisäiset ja ulkoiset yhteydet: tehokkaat satamat, lentokenttä ja kolme valtatietä, korkealuokkaiset tietoyhteydet sekä seutukuntien verkot.

Keski-Pohjanmaa on kasvun paikka. Se on mahdollisuuksien maakunta korkealle prosessiteknologialle, logistiikalle, elektroniikka- ja hienomekaniikkateollisuudelle sekä laadukkaalle maataloudelle.

Maakunnan 11 kunnan alueella on ammattitaitoista työvoimaa sekä korkeatasoiset valmiudet kouluttaa ammattilaisia yritysten tarpeisiin.

 

Genius Loci - paikan henki historiallisella Keski-Pohjanmaalla

Genius Loci -sivustoon sijoitettu kulttuuriperintö tarjoaa kaikille kiintoisia ja jännittäviä kohteita omaehtoiseen seikkailuun ja matkailuun historiallisella Keski-Pohjanmaalla. Paikan henkeä rikastuttavat historialliset faktat, legendat ja kertomukset. Olitpa retkellä virtuaalisesti tai kehollisesti: Tutustu sivustoon tästä!

 

Lähellä.fi -palvelu

Lähellä.fi -palvelusta löydät merkityksellistä toimintaa, yhteisöllisyyttä, apua ja osallistumismahdollisuuksia. Tästä linkistä löytyy keskipohjalaisia yhdistyksiä.

 

 

Liitetyt asiakirjat

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje