Tavoitteet

 

Tavoitteet

Keski-Pohjanmaan maakunnan menestys pohjautuu monipuolisen kasvun ja kilpailukykyisen alueen toimintaedellytysten turvaamiseen sekä edelleen kehittämiseen.

Maakunnan kehittämisen keskeinen missio ja tavoitetila on ”Vahva maakunta keskellä kasvuvyöhykettä”. Keski-Pohjanmaan maakunta on vahvasti riippuvainen koko alueen vetovoimasta ja pitovoimasta. Kasvua ja elinvoimaa maakuntaan luovat uudistumiskykyinen, innovatiivinen ja vetovoimainen osaaminen sekä kilpailukykyinen, monipuolinen ja kansainvälinen elinkeino- ja yritystoiminta, vahvana veturina
keskuskaupunki Kokkola, Kokkolan alueen suurteollisuus sekä koko maakunnan elinvoimainen maatalous. 

Maakunnan kasvu muodostuu kolmen avaintekijän kautta, jotka ovat osaaminen, kilpailukyky ja saavutettavuus. Läpileikkaavina toimintoina ovat maaseutu, kansainvälisyys ja vetovoima, jotka ovat tavoitteiden toteuttamisen mahdollistajia jokaisessa kolmessa avaintekijässä. Keski-Pohjanmaan maakunnan menestyksen kasvattaminen ja kilpailukyvyn lisääminen on edunvalvonnan tavoitteena. Vaikuttamisen ja edunvalvonnan kohteina ovat mm. valtion talousarvio, lainsäädäntö sekä valtionhallinnon eri ohjelmat ja suunnitelmat. EU-edunvalvontaa toteutetaan Itä- ja Pohjois-Suomen yhteisen EU-toimiston toimesta ja avustamana. Edunvalvonnalla tulee erityisesti pyrkiä hankkimaan rahoitusta hankkeisiin, jotka vahvistavat maakunnan osaamista ja vetovoimaa, sekä parantavat liikkuvuutta niin maakunnasta ulospäin kuin maakunnan sisälläkin. Edunvalvonnan tavoitteiden toteutuminen vaatii usein monivuotista ja laajaa yhteistyötä. Vaikuttamistyötä tehdään yhdessä maakunnan kuntien, yritysten, kouluttajien, tutkimuslaitosten, valtionhallinnon edustajien ja vaalipiirin kansanedustajien kanssa. 

Edunvalvontasuunnitelma: Keski-Pohjanmaa – edunvalvontatavoitteet 2021 – 2022, ”Vahva maakunta keskellä kasvuvyöhykettä”

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje