Kansallinen rahoitus

 

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) rahoitus

Kansallinen AKKE-rahoitus

Valtioneuvosto on myöntänyt Keski-Pohjanmaan liitolle alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) määrärahaa maakunnan omaehtoiseen kehittämiseen sekä koronaepidemiasta palautumisen tueksi.

AKKE-hankkeet ovat pienimuotoisia ja ketterästi toteutettavia hankkeita, joiden tarkoitus on edistää etenkin Keski-Pohjanmaan maakuntaohjelman mukaista kehitystä. AKKE-rahoitus soveltuu hyvin esimerkiksi esiselvityshankkeiden ja kokeilujen toteuttamiseen tai laajempien hankekokonaisuuksien valmisteluun.

Rahoituksen hakeminen

Kansallista AKKE-rahoitusta haetaan Keski-Pohjanmaan liitosta täyttämällä hankehakemuslomake ja lähettämällä se Keski-Pohjanmaan liiton kirjaamon sähköpostiosoitteeseen. Hakemuksia otetaan vastaan ainoastaan avoinna oleviin hankehakuihin. Avoinna olevat haut näet tämän sivun alareunasta tai Viralliset ilmoitukset -osiosta.

Ennen rahoituksen hakemista tutustu alla olevaan ohjeeseen. Ohjetta sovelletaan ainoastaan 1.9.2021 jälkeen viranomaiselle jätettyihin hakemuksiin.

Lisätietoa rahoituksen hakemisesta antavat:

AKKE-rahoituksen haku

Kansallinen AKKE-rahoituksen määräraha omaehtoisen kehittämisen sekä koronaepidemian palautumisen tueksi on jaettu kokonaisuudessaan loppuvuodesta 2022 tulleiden hankehakemusten perusteella. 

AKKE-rahoituksen määrärahan haku alueellisiin innovaatioihin ja kokeiluihin hankehaun on avoinna vuoden 2023 loppuun saakka. Saapuneita hakemuksia otetaan käsittelyyn seuraavasti:

4.9.2023 otetaan käsittelyyn kaikki viranomaiselle aikavälillä 12.6. - 31.8.2023 jätetyt hakemukset

6.11.2023 otetaan käsittelyyn kaikki viranomaiselle aikavälillä 1. 9. – 5.11.2023 jätetyt hakemukset

8.1.2024 otetaan käsittelyyn kaikki viranomaiselle aikavälillä 6.11. - 31.12.2023 jätetyt hakemukset.

Hankkeiden toteuttaminen

Hankkeiden toteuttamista ja maksatushakemusten jättämistä koskevat ohjeet löytyvät yllä olevasta AKKE-ohjeesta.

Lomakkeet maksatusten hakemista varten: 

Rahoitukseen sovellettavat lait

Avoinna olevat haut

 

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje