Kansallinen rahoitus

 

Alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) rahoitus

Kansallinen AKKE-rahoitus

Valtioneuvosto on myöntänyt Keski-Pohjanmaan liitolle alueiden kestävän kasvun ja elinvoiman tukemisen (AKKE) määrärahaa maakunnan omaehtoiseen kehittämiseen sekä koronaepidemiasta palautumisen tueksi.

AKKE-hankkeet ovat pienimuotoisia ja ketterästi toteutettavia hankkeita, joiden tarkoitus on edistää etenkin Keski-Pohjanmaan maakuntaohjelman mukaista kehitystä. AKKE-rahoitus soveltuu hyvin esimerkiksi esiselvityshankkeiden ja kokeilujen toteuttamiseen tai laajempien hankekokonaisuuksien valmisteluun.

Rahoituksen hakeminen

Kansallista AKKE-rahoitusta haetaan Keski-Pohjanmaan liitosta täyttämällä hankehakemuslomake ja lähettämällä se Keski-Pohjanmaan liiton kirjaamon sähköpostiosoitteeseen. Hakemuksia otetaan vastaan ainoastaan avoinna oleviin hankehakuihin. Avoinna olevat haut näet tämän sivun alareunasta tai Viralliset ilmoitukset -osiosta.

Ennen rahoituksen hakemista tutustu alla olevaan ohjeeseen. Ohjetta sovelletaan ainoastaan 1.9.2021 jälkeen viranomaiselle jätettyihin hakemuksiin.

Lisätietoa rahoituksen hakemisesta antavat:

AKKE-rahoituksen haku

Kansallinen AKKE-rahoituksen määräraha omaehtoisen kehittämisen sekä koronaepidemian palautumisen tueksi on jaettu kokonaisuudessaan loppuvuodesta 2022 tulleiden hankehakemusten perusteella. 

AKKE-rahoituksen määrärahan haku alueellisiin innovaatioihin ja kokeiluihin hankehaun on avoinna vuoden 2024 loppuun saakka. Saapuneita hakemuksia otetaan käsittelyyn seuraavasti:

1.6.2024 otetaan käsittelyyn kaikki viranomaiselle aikavälillä 22.4. - 31.5.2024 jätetyt hakemukset

2.9.2024 otetaan käsittelyyn kaikki viranomaiselle aikavälillä 1.6. – 31.8.2024 jätetyt hakemukset

1.10.2024 otetaan käsittelyyn kaikki viranomaiselle aikavälillä 1.9. - 30.9.2024 jätetyt hakemukset.

2.1.2025 otetaan käsittelyyn kaikki viranomaiselle aikavälillä 1.10. - 31.12.2024 jätetyt hakemukset.

Hankkeiden toteuttaminen

Hankkeiden toteuttamista ja maksatushakemusten jättämistä koskevat ohjeet löytyvät yllä olevasta AKKE-ohjeesta.

Lomakkeet maksatusten hakemista varten: 

Rahoitukseen sovellettavat lait

Avoinna olevat haut

 

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje