Energiamurros

 

Ilmaston lämpenemisen rajaaminen alle 1,5 asteeseen vuosisadan lopussa edellyttää merkittäviä toimia päästöjen vähentämisen eteen. Suomen ilmastolaissa sitoudutaan hiilineutraaliustavoitteeseen viimeistään vuonna 2035.

Euroopan unionin energia-, ilmastonmuutos- ja ympäristöpolitiikan tavoitteena on suojella ympäristöä, minimoida terveys- ja ilmastoriskejä ja ylläpitää luonnon monimuotoisuutta. Euroopan vihreän kehityksen ohjelman avulla kehitetään puhtaampia energialähteitä ja vihreää teknologiaa ja pyritään tekemään Euroopasta maailman ensimmäinen hiilineutraali maanosa. Tämän seurauksena myös Suomen energiajärjestelmä on keskellä suurta murrosta.

Suomen muuttuessa hiilineutraaliksi yhteiskunnaksi vuoteen 2035 mennessä fossiilisista polttoaineista luovutaan asteittain ja niitä korvaavat uudet tavat tuottaa energiaa ovat kehittymässä ja mahdollistamassa muutoksen toteuttamisen suunnitellussa aikataulussa. Siksi myös Keski-Pohjanmaan maakunnan energian tuotannon keinovalikoimaa on uudistettava.

Keski-Pohjanmaan energiamurroksen edistämisen asiakirjan tarkoitus on selkeyttää maakunnan energiamurroksen tilannekuva, tunnistaa maakunnan energiamurroksen tarpeet ja mahdollisuudet sekä määrittää keskeisimmät toimenpiteet energiamurroksen edistämiseksi maakunnassa. Keski-Pohjanmaan liitto jatkaa energiamurroksen edistämisen toimeenpanoa alueella ja vaikuttaa siten, että asetettu tavoite on maakunnassa mahdollista toteutua.

Keski-Pohjanmaan energiamurroksen edistämisen asiakirjaa päivitetään hallitusohjelmaan kirjatun uuden energia- ja ilmastostrategian valmistumisen myötä ja aina tarvittaessa.

Lisätietoja: ympäristösuunnittelija Laura Luusua, 040 146 1002, laura.luusua@keski-pohjanmaa.fi

Keski-Pohjanmaan energiamurroksen edistäminen -asiakirja

Keski-Pohjanmaan energiamurroksen edistäminen - esittely

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje