Itä- ja Pohjois-Suomen yhteistyö

 

Itä- ja Pohjois-Suomi - Suurin osa Suomea

Itä- ja Pohjois-Suomen seitsemän maakuntaa tekevät tiivistä maakuntarajat ylittävää yhteistyötä ja edunvalvontaa. Yhteistä Etelä-Savolle, Pohjois-Savolle, Pohjois-Karjalalle, Pohjois-Pohjanmaalle, Keski-Pohjanmaalle, Kainuulle ja Lapille on muun muassa pitkät etäisyydet, harva asutus ja pitkät kansainväliset maarajat naapurimaihimme. Turvallisin raja on asuttu raja.

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunta on alueen maakuntien yhteisten asioiden käsittelyyn perustettu yhteistyöelin. Maakuntaliittojen lisäksi verkostoon kuuluu alueiden kansanedustajat. Myös Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntaliittojen viestijät tekevät tiivistä yhteistyötä edunajamisen ja vaikuttamisen saralla.

Itä- ja Pohjois-Suomen neuvottelukunta kokoontuu kaksi kertaa vuodessa ja järjestää vuosittain Itä- ja Pohjois-Suomen huippukokouksen. Lisäksi maakunnilla on yhteisiä hankkeita, esimerkiksi elinkeinojen murrokseen ja liikenteeseen liittyen.

Itä- ja Pohjois-Suomi on linjannut yhteiset hallitusohjelmatavoitteet hallituskaudelle 2023–2027. Voit lukea ne täältä.

 

Yhteinen EU-toimisto Brysselissä

Itä- ja Pohjois-Suomen EU-toimisto Brysselissä valvoo Etelä-Savon, Kainuun, Keski-Pohjanmaan, Lapin, Pohjois-Karjalan, Pohjois-Pohjanmaan ja Pohjois-Savon toimijoiden etuja.

EU-toimisto parantaa maakuntaliittojen kanssa yhteistyössä tehtävän edunvalvonnan kautta Itä- ja Pohjois-Suomen elinkeinoelämän kilpailukykyä ja toimintaedellytyksiä.

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje