Keski-Pohjanmaan osaamisstrategia 2025 & toimenpideohjelma

 

Keski-Pohjanmaan osaamisstrategia 2025 ja Osaavaa työvoimaa Keski-Pohjanmaalle -toimenpideohjelma

Osaamisstrategia on laadittu yhteistyössä alueen osaamisen ja työllisyyden sekä osaavan työvoiman saatavuuden kehittämiseen liittyvien tahojen kanssa. Osaamisstrategian lähtökohtana on turvata keskipohjalaiselle elinkeinoelämälle ja muille organisaatioille osaavaa työvoimaa nyt ja tulevaisuudessa sekä vahvistaa ja konkretisoida Keski-Pohjanmaan maakuntaohjelmassa asetettuja osaamisen kehittämiseen liittyviä tavoitteita ja teemoja. Keski-Pohjanmaan osaamisstrategia on osa Keski-Pohjanmaan maakuntastrategiaa ja maakuntaohjelmaa, jonka kehittämisteemat pitävät sisällään useita osaamiseen, työvoimaan, työllisyyteen, maakunnan vetovoimaisuuteen ja elinvoimaisuuteen sekä elinkeinojen kehittämiseen ja kilpailukykyyn liittyviä tavoitteita. Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus hyväksyi Keski-Pohjanmaan osaamisstrategian 2025 kokouksessaan 16.12.2019 (134 §).

Osaavaa työvoimaa Keski-Pohjanmaalle -toimenpideohjelma osaamisstrategian toteuttamiseksi valmistui joulukuussa 2020. Siihen listattiin konkreettisia toimia, joilla osaavaa työvoimaa on mahdollisuus lisätä tai saada alueelle. Toimet liittyvät neljään osaamisstrategian aihealueeseen, joita ovat työn muutokset ja koulutus, yhteistyö osaavan työvoiman lisäämiseksi, kansainvälinen työvoima sekä maakunnan vetovoima. Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus hyväksyi Osaavaa työvoimaa Keski-Pohjanmaalle -toimenpideohjelman kokouksessaan 14.12.2020 (127 §).

 

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje