Kaivannaisalan teemaohjelma

 

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen hyväksymässä vuoden 2022 toiminta- ja taloussuunnitelmassa tavoitteeksi on asetettu Keski-Pohjanmaan kaivannaisalan teemaohjelman laatiminen. Teemaohjelmalla ohjataan maakunnallisen kaivannaisalan kehittämistä osana maankäyttöä, asumista, liikennejärjestelmää, palveluja ja elinkeinoja. Teemaohjelmassa asetetaan kehittämisen tavoitteet ja painopisteet sekä esitetään kehittämistoimet.

Keski-Pohjanmaan maakuntakaava on yleispiirteinen suunnitelma alueiden käytöstä, jonka aikatähtäin on 10–30 vuotta. Keski-Pohjanmaan maakuntakaava on valmistunut vaiheittain. Viimeisin 5. vaihemaakuntakaava hyväksyttiin maakuntavaltuustossa 29.11.2021. Kaavassa käsitellyt teemat olivat kauppa, ampumaradat, aluerakenne ja kaivostoiminta.

Keski-Pohjanmaan liitto käynnisti 6. vaihemaakuntakaavan laatimisen vuonna 2022. Siinä tarkasteltavina asioina ovat viherrakenne, tuulivoima, matkailu ja virkistys sekä kaivostoiminta. Kaivannaisalan teemaohjelma tukee 6. vaihemaakuntakaavan laadintaa kaivostoiminnan osalta.

Itä- ja Pohjois-Suomen maakunnat hyväksyivät 9.4.2021 yhteisen kaivannaisalan toimintasuunnitelman vuosille 2021–2024 teemalla vahvuutena vastuullinen kaivannaisala. Toimintasuunnitelma toteuttaa kansallista mineraalistrategiaa 2050. Tämän teemaohjelman kehittämistoimet on johdettu Itä- ja Pohjois-Suomen toimintasuunnitelmasta Keski-Pohjanmaan liiton nimeämässä asiantuntijaryhmässä.

Maakuntahallitus hyväksyi kokouksessaan 17.10.2022 Keski-Pohjanmaan kaivannaisalan teemaohjelman 2022–2025

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje