Organisaatio

 

Keski-Pohjanmaan liitto on 11 jäsenkuntansa muodostama kuntayhtymä, jonka hallinnon perusperiaatteet määritellään kuntalaissa ja jäsenkuntien hyväksymässä perussopimuksessa. Keski-Pohjanmaan liitto on yksi Suomen 19 maakunnan liitosta, joiden päätöksenteko perustuu kunnalliseen demokratiaan. Keski-Pohjanmaan liiton ylin päättävä elin on kunnallisvaalikaudeksi valittava maakuntavaltuusto, joka kokoontuu vähintään kaksi kertaa vuodessa, päättää muun muassa liiton taloussuunnitelmasta ja talousarviosta, hyväksyy tilinpäätöksen ja toimintakertomuksen sekä valitsee maakuntahallituksen.

Maakuntavaltuusto valitsee myös tarkastuslautakunnan, jonka tehtävänä on arvioida, miten maakuntavaltuuston liiton toiminnalle asettamat tavoitteet ovat toteutuneet. Maakuntahallitus vastaa Keski-Pohjanmaan liiton hallinnosta ja taloudenhoidosta. Maakuntahallitus, joka kokoontuu noin kerran kuukaudessa, ohjaa ja valvoo Keski-Pohjanmaan liiton käytännön toimintaa.

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje