Laajakaistatuki

 

Laajakaistatukihaku tiedote

Laajakaistarakentamisen valtion tuki on avattu haettavaksi Keski-Pohjanmaan liitossa.

Laajakaistahankkeen tavoitteena on tukea nopeiden kiinteiden laajakaistaverkkojen rakentamista alueilla, joille kaupallinen tarjonta ei todennäköisesti toteudu lähivuosina. Tukiohjelmalle on haettu rahaa EU:n elpymisvälineestä lähes 50 miljoonaa euroa. Lisätietoja laajakaistahankkeesta Traficomin verkkosivuilta.

Uusi laajakaistatukilaki ja sen nojalla annettu valtioneuvoston asetus laajakaistayhteyden vähimmäisnopeudesta tulivat voimaan 3.2.2022 ja samalla käynnistyi uusi laajakaistatukihanke. Tukea voi saada kiinteiden laajakaistayhteyksien rakentamiseen. Yhteyksien vähimmäisnopeus saapuvassa liikenteessä on 300 Mbit/s ja lähtevässä liikenteessä 100 Mbit/s. Tukea voidaan myöntää kotitalouksien vakinaisiin ja vapaa-ajan asuntoihin sekä yritysten sijaintipaikkoihin rakennettaviin kiinteisiin yhteyksiin.

Keski-Pohjanmaan liitto on valmistellut yhteistyössä kuntien kanssa hankkeita. Traficom on laatinut Keski-Pohjanmaan kuntien esittämistä hanke-alueista markkina-analyysit, joissa Traficom on vahvistanut tukikelpoiset alueet. Markkina-analyysien tulosten perusteella kunnat tarkentavat hankealueitaan ja tekevät niistä päätöksen. Markkina-analyysin ja kuntien hankealuepäätöksien jälkeen Keski-Pohjanmaan liitto julistaa laajakaistahankkeeseen liittyvän valtiontuen julkisesti haettavaksi.

Käynnissä olevat haut ja niihin liittyvät asiakirjat löytyvät tältä sivulta. Asiakirjoissa esitetyt hankealueiden rajaukset ja alustavat verkot voidaan toimittaa erikseen pyydettäessä paikkatietoaineistona. Mahdollisia tiedostomuotoja ovat ESRI shp, AutoCAD dxf, MapInfo Tab tai MapInfo Mif. Pyynnössä tulee ilmoittaa hankealue ja toivottu tiedostomuoto.

Pyyntö tulee toimittaa sähköpostilla osoitteeseen: kirjaamo@keski-pohjanmaa.fi

Keski-Pohjanmaalla on haettavissa valtion tukea nopeiden kiinteiden laajakaistaverkojen rakentamiseen seuraavasti:

Vetelin kunta

Keski-Pohjanmaan liitto julistaa laajakaistahankkeeseen liittyvän valtiontuen julkisesti haettavaksi alla olevissa asiakirjoissa tarkemmin kuvatulle hankealueelle Vetelin kunnassa. Haku on avattu 18.10.2022. Keski-Pohjanmaan liitolle osoitetut hakemukset on toimitettava sähköisesti osoitteella kirjaamo@keski-pohjanmaa.fi  18.11.2022 kello 12.00 mennessä.

Osa 1. Johdanto
Osa 2. Hankealueen kuvaus
Osa 3. Hankkeen eteneminen, hakemusten käsittely ja vertailuperusteet
Osa 4. Hanke-ehdotukselle asetetut vaatimukset
Osa 5. Hanke-ehdotuslomake
Osa 6. Do not signifigant harm -lomake 

Perhon kunta

Keski-Pohjanmaan liitto julistaa laajakaistahankkeeseen liittyvän valtiontuen julkisesti haettavaksi alla olevissa asiakirjoissa tarkemmin kuvatulle hankealueelle Perhon kunnassa. Haku on avattu 18.10.2022. Keski-Pohjanmaan liitolle osoitetut hakemukset on toimitettava sähköisesti osoitteella kirjaamo@keski-pohjanmaa.fi 18.11.2022 kello 12.00 mennessä.

Osa 1. Johdanto
Osa 2. Hankealueen kuvaus
Osa 3. Hankkeen eteneminen, hakemusten käsittely ja vertailuperusteet
Osa 4. Hanke-ehdotukselle asetetut vaatimukset
Osa 5. Hanke-ehdotuslomake
Osa 6. Do not signifigant harm -lomake 

 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje