Jäsenkunnat

 

Keski-Pohjanmaan liitto

 

Keski-Pohjanmaan liitto on maakunnan liitto. Se on monialainen kuntayhtymä, jossa on 11 jäsenkuntaa. Liiton virasto sijaitsee Kokkolassa.

Liitto edustaa yli 80.000 ihmisen elämää, osaamista ja mahdollisuuksia. Yhteistyössä muiden kuntayhtymien, aluehallinnon ja järjestöjen kanssa rakennamme maakunnan tulevaisuutta.

Keski-Pohjanmaan liitto on aluekehitysviranomainen ja vastaa aluekehityslain mukaisista viranomaistehtävistä ts. huolehtii Keski-Pohjanmaalla yleisestä aluepoliittisesta suunnittelusta, aluekehittämisohjelmien valmistelusta ja niiden toteuttamisen seurannasta.

Liitto vastaa Keski-Pohjanmaalla maakuntakaavan laatimisesta ja muista maakuntasuunnitteluun liittyvistä tehtävistä ja edistää maakuntakaavan toteuttamista.

Lisäksi liitto valvoo Keski-Pohjanmaan etua, edistää maakunnan henkistä ja aineellista vaurastumista sekä kestävää kehitystä.

Muina tehtävinä liitolla on mm.

• vahvistaa maakunnan sisäistä sekä kuntien välistä yhteistyötä ja toimia maakunnallisena yhteistyöelimenä kehittämis- ja edunvalvonta-asioissa.

• avustaa ja palvelee kuntia niiden tutkimus-, suunnittelu- ja kehittämistoiminnassa.

• huolehtia jäsenkuntien sille osoittamista muista tehtävistä.

 

Liitetyt asiakirjat

 

Kuvagalleria

Gallery image 1
Gallery image 2
Gallery image 3
Gallery image 4
Gallery image 5
Gallery image 6
 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje