Jäsenkunnat

 

Kävelykierros -vanhan kaupungin puutaloalue Neristan Kokkola

 

Vanhakaupunki Neristan on Kokkolan helmi, joka ihastuttaa värikkäillä puutaloilla. Se on yksi maamme arvokkaimmista ja laajimmista säilyneistä puutalokaupungeista. Puutalojen rakennustekniikka henkii perinteistä pohjalaista kirvesmiestaitoa ja vuonna 1665 luotuun kaavoitukseen tuo harmoniaa kultaisen leikkauksen opit, joita Leonardo Da Vincikin hyödynsi.

Kaupunki jakautui puhekielessä Oppistaniin, yläkaupunkiin, ja Neristaniin, alakaupunkiin. Oppistanissa asuivat varakkaat kauppiaat ja laivanvarustajat, Neristanissa käsityöläiset ja merenkulkijat.

Neristan kattaa 12 korttelia, johon mahtuu satoja puutaloja ja piharakennuksia, joista vanhimmat 1600-luvulta. Vuosisatojen aikana Neristanin ilmettä ovat muokanneet niin maankohoaminen ja tulipalot, kuin kaupungin kehittyminenkin, mutta tunnelmallisten katujen varrella on edelleen aistittavissa vanhan kaupungin henki ja vuosisatojen mukanaan tuoma harmonia.

Koe enemmän varaamalla opas Kokkolan Matkailusta tai ilmaisen Neristan-esitteen avulla

Kirjoittajan vinkit
Reitti on upea myös iltahämärissä tunnelmallisten katulyhtyjen valossa. Myös joulukuinen Vanhankaupungin Joulukalenteri on elämys!

 

Kuvagalleria

Gallery image 1
Gallery image 2
Gallery image 3
Gallery image 4
Gallery image 5
Gallery image 6
Gallery image 7
Gallery image 8
Gallery image 9
Gallery image 10
Gallery image 11
 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje