Ajankohtaista

 

16.10.2023

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 16.10.2023

 

Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus kokoontui 16.10.2023 käsittelemään ajankohtaisia, maakunnan liiton toimintaan keskeisesti vaikuttavia ja valmistelussa olevia asioita, kuten Keski-Pohjanmaan liiton vuoden 2024 talousarvio ja toimintasuunnitelma, Keski-Pohjanmaan liiton sekä hankkeiden osavuosikatsaukset sekä uuden ohjelmakoordinaattorin valintaa.

Keski-Pohjanmaan liiton osavuosikatsaus 7-9/2023
Keski-Pohjanmaan liiton osavuosikatsaus antaa kuvan liiton taloudellisten ja laadullisten tavoitteiden toteutumisesta heinä-syyskuun osalta. Kaikki liiton toiminnat etenivät aikataulussaan eikä mitään  poikkeamia ollut havaittavissa. Liiton talousarviossa ollaan menojen osalta alitettu budjetti ja samalla tuloja on kertynyt hanketoimintojen osalta budjetoitua enemmän. Tällä hetkellä liiton tulos on 465
tuhatta euroa ylijäämäinen. Tarkoitus on aikaistaa ensivuodelle suunniteltuja erilaisia konsultointitöitä kuluvalle vuodelle, jotta rahoituspainetta ensi vuoden talousarvion menokehykseen voidaan vähentää.

Maakuntahallitus merkitsi osavuosiraportin tiedoksi.

Talousarvio ja toimintasuunnitelma 2024-2026
Maakuntahallitus käsitteli Keski-Pohjanmaan liiton vuoden 2024 talousarvion ja toimintasuunnitelman. Liiton ensi vuoden talousarvioraami on erittäin tiukka, sillä liitolla on paljon tavallisesta vuodesta  poikkeavaa toimintaa vuonna 2024, kuten 6. vaihemaakuntakaavan edistäminen, maakunnan kehittämisen strategiaprosessi 2050 käynnistäminen sekä monen eri yhteistyöryhmän puheenjohtajuudet. Keski-
Pohjanmaan liitto toimii toimintavuonna 2024 Itä- ja Pohjois-Suomen maakuntien, Pohjois-Suomen maakuntien ja Vaasan vaalipiirin maakuntien puheenjohtajamaakuntana. Näiden lisäksi Keski-Pohjanmaan maakuntajohtaja toimii kaikkien kahdeksantoista (18) maakunnan yhteistyöelimen puheenjohtajana. Kuntien taloustilanne on tulevina vuosina erittäin tiukka, ja tämän vuoksi Keski-Pohjanmaan liitto ei ole esittämässä korotuksia kuntien maksuosuuksiin, vaikkakin liiton oman talousarvion valmistelu onkin ollut erittäin haastavaa palvelun ostojen ja hintojen nousun vuoksi. 

Maakuntahallitus päätti esittää maakuntavaltuustolle, että se hyväksyy liiton talousarvion ja toimintasuunnitelman vuosille 2024-2026.

Ohjelmakoordinaattorin valinta
Keski-Pohjanmaan liiton ohjelmakoordinaattorin tehtävä oli julkisesti haettavana 23.8-20.9.2023 välisenä aikana. Yhteensä hakemuksia tehtävään tuli viisi (5) kappaletta, joista valintatyöryhmä haastatteli neljä (4)  hakijaa. Ohjelmakoordinaattorin vakituiseen tehtävään maakuntahallitus valitsi HTM Hanna Taskisen. Maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen on tyytyväinen hakijoiden kovaan tasoon ja uskoo, että Keski-Pohjanmaan liitto sai Hannasta erittäin hyvän osaajan osaksi liiton ammattitaitoista joukkuetta. 

”Nyt kaikki Keski-Pohjanmaan liiton uudistetun johtamis- ja hallintojärjestelmän tehtävät ja virat ovat täytetty ja liitto voi täydellä joukkueella keskittyä maakunnan kehittämiseen. Haluan vielä kiittää kaikkia hakijoita mielenkiinnosta Keski-Pohjanmaan liittoa kohtaan”, toteaa maakuntajohtaja Kaiponen.

Lisätietoja:
maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266
maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje