Ajankohtaista

 

18.03.2024

Keski-Pohjanmaan maakuntahallituksen kokoustiedote 18.3.2024

 

 

MAAKUNTASTRATEGIAN JA -OHJELMAN LAADINTAAN OSALLISTETAAN KOKO MAAKUNTA

Maakuntahallitus sai kokouksessaan tiedoksi suunnitelman Keski-Pohjanmaan maakuntastrategia 2050:n ja maakuntaohjelma 2026–2030:n laadintaprosessin toimeenpanosta.

Maakuntastrategian laadinnan valmistelu on käynnistynyt Keski-Pohjanmaan liitossa maaliskuussa 2024 tietopohjan kartoittamisella. Valmistelutyö tullaan toteuttamaan osallisuuden ja yhteistyön periaatteiden mukaisesti laajassa yhteistyössä ja kumppanuudessa maakunnan toimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Kansalaisosallistuminen turvataan monipuolisella tiedottamisella sekä kommentointimahdollisuuksilla. Maakuntastrategia 2050 on tarkoitus valmistella siten, että se on valmis joulukuussa 2024, minkä jälkeen alkaa maakuntaohjelman 2026–2030 laadinta. Maakuntaohjelma on tarkoitus hyväksyä maakuntavaltuustossa syksyllä 2025.

KESKI-POHAJANMAAN LIITTO VAHVISTAA EDUNVALVONTAA SEKÄ ALUEKEHITTÄMISTÄ EDISTÄVÄÄ KANSAINVÄLISTÄ YHTEISTYÖTÄ

Keski-Pohjanmaan liitto hakee jäsenyyttä Perifeeristen merellisten alueiden liittoon ja Itämeren komissioon. Maakuntahallituksen nimesi kokouksessaan liiton luottamushenkilöedustajaksi maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkän Halsualta seuraamaan komission toimintaa.

Perifeeristen merellisten alueiden liitto (Conference of Peripheral Maritime Regions, CPMR) on 24 maan ja yli 150 alueen kansainvälinen yhteistyöjärjestö. CPMR toimii tasapainoisemman Euroopan aluekehityksen puolesta. CPMR jakaantuu kuuteen alueelliseen komissioon: Atlantic Arc, Balkan and Black Sea, Baltic Sea, Intermediterranean, Islands ja North Sea. Keski-Pohjanmaan maakunta liittyy osaksi CPMR:ää, ja samalla myös osaksi Itämeren komissiota (Baltic Sea), johon kuuluu jäsenalueita Suomesta, Ruotsista, Saksasta ja Virosta.

Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus käsitteli kokouksessaan myös:

  • Nimesi maakuntahallituksen jäsen Jari Orjalan Kannuksesta ehdokkaaksi alueellisten riistaneuvoston jäseneksi kaudelle 1.8.2024-31.7.2027,
  • hyväksyi Keski-Pohjanmaan liiton päivitetyn hankintaohjeen.

Muut kokouksessa käsitellyt asiat sekä maakuntahallituksen pöytäkirja on nähtävissä sivuiltamme tästä linkistä https://www.keski-pohjanmaa.fi/maakuntahallitus.1.html

Lisätietoja

Maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266

Maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 

Lyhyesti maakuntastrategiasta ja -ohjelmasta:

Laadittavat Keski-Pohjanmaan maakuntastrategia ja maakuntaohjelma on keskipohjalaisten yhteinen näkemys maakunnan kehittämisen tulevaisuuden tavoitetilasta, strategisista linjauksista ja tavoitteista sekä keinoista, joilla nämä tavoitteet saavutetaan. Se perustuu maakunnan mahdollisuuksiin ja tarpeisiin, kulttuuriin ja erityispiirteisiin ja on valmisteltu osallistavassa prosessissa yhteistyössä maakunnan toimijoiden, yhteistyökumppanien ja asukkaiden kanssa.

Keski-Pohjanmaan liitto vastaa aluekehittämislain (Laki alueiden kehittämisestä ja Euroopan unionin alue- ja rakennepolitiikan toimeenpanosta 756/2021) mukaisesti aluekehittämisen strategisesta kokonaisuudesta Keski-Pohjanmaalla.

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje