Ajankohtaista

 

8.05.2024

Keski-Pohjanmaan maakuntavaltuuston kokoustiedote

 

KESKI-POHJANMAAN MAAKUNTAVALTUUSTON KOKOUS

Keski-Pohjanmaan maakuntavaltuusto kokoontui 6.5.2024 Lestijärven kunnan koulukeskukselle. Kokouksessa käsiteltiin Keski-Pohjanmaan liiton vuoden 2023 toimintaa ja kuultiin maakuntajohtajan tilannekatsauksessa mm. Keski-Pohjanmaan kehittämiseen liittyvistä ajankohtaisista asioista.

Maakuntajohtajan ajankohtaiskatsaus

Maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen esitteli valtuustolle Keski-Pohjanmaan liiton toimintaan vaikuttavia ajankohtaisia asioita. Kaiponen käsitteli ajankohtaiskatsauksessaan investointien edistämiseen liittyviä keskeisiä tarpeita, kuten työvoiman ja investointirahoituksen saatavuuden edistäminen sekä liikenteen ja digitalisaation kehittäminen. Tulevaisuuden maakunnan strategiatyön valmistelu käynnistyy Keski-Pohjanmaan liitossa alkusyksystä. Valmistelutyö tullaan toteuttamaan osallisuuden ja yhteistyön periaatteiden mukaisesti laajassa yhteistyössä ja kumppanuudessa maakunnan toimijoiden ja sidosryhmien kanssa. Kansalaisosallistuminen turvataan monipuolisella tiedottamisella sekä kommentointimahdollisuuksilla. Maakuntastrategia 2050 on tarkoitus valmistella siten, että se on valmis joulukuussa 2024, minkä jälkeen alkaa maakuntaohjelman 2026–2030 laadinta. Maakuntaohjelma on tarkoitus hyväksyä maakuntavaltuustossa syksyllä 2025.

Keski-Pohjanmaan liiton edunvalvontatyö sekä uuden maakuntastrategian valmistelu olivat Kaiposen esityksen pääkohdat. 

  • Keski-Pohjanmaan maakunnan vahvuutena on jo pitkään ollut monipuolinen elinkeinorakenne ja vahvat toimintakeskittymät. Maakunnan hyvinvoinnin ja elinvoimaisuuden keskeisiä tekijöitä ovat vahva vientiala, monipuolinen elinkeinorakenne, pienten ja keskisuurten yritysten tuottavuus, vahva työllisyys ja alahainen työttömyys sekä yksityinen kulutus. Maakunnan voimavaroja ja menestystekijä tulee olemaan jatkossa maakuntaan suunniteltujen investointien toteutuminen, joka ruokkii aluetaloutta laajalti ”, toteaa maakuntajohtaja Kaiponen.

Keski-Pohjanmaan liiton vuosi 2023

Maakuntavaltuusto käsitteli liiton viime vuoden toimintaa käymällä läpi mm. liiton tilinpäätöksen ja arviointikertomuksen. Valtuusto hyväksyi kokouksessa liiton vuoden 2023 tilinpäätöksen. Tilikauden 2023 tulos on 306001,57 euroa ylijäämäinen ja se siirretään Keski-Pohjanmaan liiton kehittämisrahastoon.

Liiton toiminta lakisääteisten tehtävien alalla on ollut laadukasta. Kokonaisuutena arvioiden Keski-Pohjanmaan liiton vuoden 2023 toiminta toteutui toimintasuunnitelmassa 2023–2025 suunnitellulla tavalla.

Kokousmateriaaleihin voit tutustua tästä linkistä.

Lisätietoja

maakuntavaltuuston I vpj. Sakari Ruisaho +358 40 838 7697

maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje