Ajankohtaista

 

25.01.2023

Maakuntahallituksen kokoustiedote 23.1.2023

 

Keski-Pohjanmaan maakuntahallitus kokoontui 23.1.2023 kokoukseensa, jossa käsiteltiin mm. hankkeiden tilannetta ja sisäisen valvonnan havaintoja, toimintavuoden rahoituksen kohdentamisia sekä henkilövalintoja virkoihin ja tehtäviin.

Ajankohtaiskatsauksessaan maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen käsitteli erityisesti EU:ssa valmistelussa olevia, metsäisiin alueisiin ja ennallistamiseen liittyviä tavoitteita ja vaikutuksia Keski-Pohjanmaan maakuntaan.

Lisäksi maakuntajohtaja tiedotti valmisteilla olevasta komissaari Jutta Urpilaisen virtuaalitapaamisesta 30.1.2023 sekä helmikuussa TEM:n johdolla Helsingissä toteutettavan aluekehittämiskeskustelujen toteutuksesta.

Ajankohtauskatsauksessa maakuntahallitukselle annettiin myös tilannekatsaus liiton veto- ja pitovoimaa edistävistä suunnitelmista.

 

Keski-Pohjanmaan liitto valitsi uuden kehittämispäällikön

Maanantaina 23.1. kokoontunut Keski-Pohjanmaan liiton maakuntahallitus on täyttänyt kehittämispäällikön viran. Valintakollegion esityksestä virkaan valittiin tradenomi Ville Honkala kuuden kuukauden koeajalla. Hänellä on pitkänlinjan kokemusta yrityskehittämisestä ja elinkeinoelämästä.  

Uuden kehittämispäällikön valinnan lisäksi hallitus päätti avata kaksi rekrytointia. Toisella täytetään muihin tehtäviin siirtyneen kansainvälisten asioiden suunnittelijan toimi ja toisella haetaan Kasvun, osaamisen ja elinvoiman (KOE) Keski-Pohjanmaa -hankkeelle projektipäällikköä. Projektipäällikön tehtävään rekrytoidaan sillä edellytyksellä, että hanke saa rahoituksen.

 

Centria ammattikorkeakoululle myönnettiin hanketukea

Maakuntahallitus päätti myöntää hanketukea Centria ammattikorkeakoulu Oy:lle COMEA-hankkeelle (Connecting to international markets and R&D of wellness and medical technology after COVID-19). Hankkeessa edistetään alueellisen hyvinvointi- ja terveysteknologiatoimijaverkoston keskinäistä yhteistyötä sekä kansallisia ja kansainvälisiä yhteyksiä. Hanke vahvistaa digitaalisuuteen, robotiikkaan ja sähköisiin ratkaisuihin perustuvien terveyspalveluiden TKI-toimintaa sekä kansallisia ja kansainvälisiä alan kehittäjätoimijoiden välisiä yhteyksiä Keski-Pohjanmaalla. Hankkeessa luodaan alueelle kokonaisvaltainen hyvinvointi- ja terveysteknologian TKI-toiminnan kehityssuunnitelma, jonka toteuttaminen voi tapahtua useana hankkeena tai hankekokonaisuutena.

 

Lisätietoja

maakuntahallituksen puheenjohtaja Timo Pärkkä +358 40 001 2266

maakuntajohtaja Jyrki Kaiponen +358 40 140 8995

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje