Viralliset ilmoitukset

 

25.02.2021

Liikenneministeriö (LVM) on pyytänyt lausuntoja Valtakunnallisesta liikennejärjestelmäsuunnitelmasta (Liikenne 12). Lausuntopyyntöpalvelussa vastausaika lausuntoon päättyi 23.2.2021.

 

Valtakunnallisen liikennejärjestelmäsuunnitelman tavoitteena on lisätä pitkäjänteisyyttä liikennejärjestelmän kehittämiseen koko Suomessa ja edistää kansainvälisiä kehityssuuntia. Suunnitelma laaditaan 12 vuodeksi kerrallaan ja sillä tavoitellaan yli hallituskausien jatkuvaa ennakoitavaa toimintaa liikennejärjestelmän kehittämiseksi.

Liikennejärjestelmän kehittämisessä korostuvat yhteistyö eri toimijoiden välillä ja erilaisten toimenpiteiden yhteensovittaminen. Kunnissa, kaupunkiseuduilla sekä maakuntien liitoissa tehdään liikennejärjestelmätyötä ja –suunnittelua koko liikennejärjestelmän osalta.

Liikennejärjestelmällä tarkoitetaan kokonaisuutta, joka muodostuu henkilö- ja tavaraliikenteestä, niistä palvelevista liikenneverkostoista, viestintäyhteyksistä, liikenteen palveluista, liikennevälineistä ja liikennettä ohjaavista järjestelmistä.

Liikennejärjestelmän kehittäminen on olennaista mm. alueiden käytön, alueiden kehittymisen, elinkeinoelämän kilpailukyvyn, ilmastonmuutoksen torjunnan, kansalaisten hyvän arjen sekä huoltovarmuuden kannalta.

Keski-Pohjanmaan liitto vastasi LVM lausuntopyyntöön huomioiden Keski-Pohjanmaan alueellisen liikennejärjestelmätyöryhmän ja jäsenkuntien kannanotot. Lausunnossa yhteensovitettiin myös Pohjois-Suomen liikenne- ja logistiikkatyöryhmän sekä YTA-alueen yhteiset huomiot liikenne 12-suunnitelmaan. Keski-Pohjanmaan liitto huomioi Liikenne 12 lausunnossaan myös maakunnan strategiset painopisteet liikennejärjestelmäsuunnittelussa ja -työssä.

Annettuihin lausuntopyyntöihin voi tutustua Lausuntopalvelussa osoitteessa https://www.lausuntopalvelu.fi/FI/Proposal/Participation?proposalId=49760799-deb6-4e2d-8beb-93e59468d6b7.

Tiina Rinta-Rahko,

Aluesuunnittelupäällikkö

etunimi.sukunimi@keski-pohjanmaa.fi

040 138 9088

 
 

Sivustolla käytetään evästeitä, jotta voimme parantaa käyttökokemustasi. Jatkamalla vierailua verkkosivustolla hyväksyt, että tallennamme ja hyödynnämme laitteesi evästeitä. Lisätietoja

 
Sulje